1 Ağustos 2007 Çarşamba

Partiler Arınç ve Yılmaz için uzlaştı


Partiler Arınç ve Yılmaz için uzlaştı









23. Dönem milletvekillerinin odaları, TBMM Geçici Başkanlık Divanında yapılan kura çekimiyle belirlendi. Alınan bilgiye, en yaşlı üye sıfatıyla geçici başkanlık yapacak olan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında yapılan kura çekimine, AK Parti Grubu temsilcisi Salih Kapusuz, CHP Grubu temsilcisi Ali Topuz, MHP Grubu temsilcisi Cihan Paçacı, DTP Grubu temsilcisi Sırrı Sakık ile TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca katıldı.

Kura çekiminde, önceki dönemlerde olduğu gibi TBMM eski başkanlarıyla, eski başbakanlara kura dışı olarak oda tahsis edilmesi önerisi kabul edildi. Buna göre; TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç ile Rize'den bağımsız seçilen eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, istediği odayı seçebilecek.

Kura işleminde, Salih Kapusuz'un önerisiyle, siyasi parti başkanı olup bağımsız milletvekili olarak Parlamentoya giren İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'na, kura dışı olarak Halkla İlişkiler binasındaki büyük odalardan verilmesi yönünde karar alındı. Uras ve Yazıcıoğlu'na, parti başkanı oldukları takdirde A ve B Blok'taki köşe odalardan verilecek.

Kabul edilen bir başka öneriyle, görme özürlü İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, 22. Dönemde kullandığı, Ana Binadaki özürlü asansörüne yakın odasını kullanmaya devam edecek. 22. Yasama Döneminde milletvekili olup da bu dönemde milletvekili seçilenler, kalmak istedikleri takdirde eski odalarında kalabilecekler.

Milletvekili sayısının fazlalığı nedeniyle kendilerine oda tahsis edilemeyen milletvekillerine, ikinci bir kurayla oda tahsis edilecek. Birinci kurada oda tahsis edilen milletvekilleri, ikinci kuraya dahil edilmeyecek. Milletvekilleri, yetkili idare amirinin onayıyla oda değişiklikleri yapabilecek.


Hiç yorum yok:

ziyaretler